9 spannende maanden

Je bent zwanger? Gefeliciteerd. Je bent vast heel erg benieuwd wat er de komende maanden in je lichaam en met je lichaam gaat gebeuren. Er breken spannende maanden aan waarin je veel verschillende dingen zult voelen. Hier een leuk overzicht over het verloop van je zwangerschap per maand.

Eerste trimester
De eerste maand krijg je eigenlijk cadeau. De verloskundige rekent vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie. Op het moment dat je er achterkomt ben je al 4 weken zwanger. De eerste maand vind de eisprong plaats. Het eitje wordt bevrucht en nestelt zich in je baarmoeder.
De tweede maand begin je alwel wat te merken van je zwangerschap. Misselijkheid en vermoeidheid zijn de meest voorkomende kwaaltjes. In de tweede maand begint het hartje ook te kloppen.
Tussen de tweede en derde maand krijg je de eerste echo. Altijd een spannend moment. Ook krijg je een bloed onderzoek.

Tweede trimester
De enge 12 weken zijn nu voorbij. Iedereen mag het nu weten. In de vierde maand zullen je broeken ook minder goed zitten. In de avond zal je broek al behoorlijk strak zitten door je groeiende buik.
In de vijfde maand is de misselijkheid en vermoeidheid vrijwel altijd weg. In sommige gevallen blijft dit tot het eind van je zwangerschap. Je zit alweer op de helft.

Derde trimester
De laatste maanden zijn aagebroken. In maand 7 en 8 is het echt een volledig mensje. Je begint te merken dat het zwaarder wordt. Nog heel even doorzetten je bent er bijna. Probeer te blijven bewegen ondanks dat je misschien last hebt van je bekken.
De laatste maand, maand 9 is aangebroken. Je zult nu snel mama worden van een prachtig wonder. De laatste maand zal zwaar zijn geweest. Je zult merken dat dat het waard is geweest.

Er zijn nog veel meer zwangerschapskalenders waar je uitgebreide informatie kunt vinden over het verloop van je zwangerschap. Kijk bijvoorbeeld eens op www.boefjes.nl of op ezwangerschapskalender.nl.