Baby haartjes: een wereld op zich

Baby haartjes: een wereld op zich

Het verschilt per baby hoeveel en of deze bij de geboorte haar heeft. Het zegt verder weinig over hoe de baby later eruit zal zien. Het hebben van een flinke haardos bij de geboorte betekent overigens niet dat deze kleine dondersteen niet vroeg kaal kan worden, dat u het weet.

Wassen

Het regelmatig wassen van de baby is belangrijk. Veel baby’s laten echter in woord en gebaar duidelijk merken dat ze een wasbeurt van de haren niet zo prettig vinden. Na een aantal maanden vallen de eerste donshaartjes uit en komt er dikker haar voor in de plaats.

Speciale shampoo

Met een speciale shampoo en misschien een lotion wordt de hoofdhuid goed verzorgd. De milde shampoo heeft een hogere pH-waarde om zo de hoofdhuid van de baby niet te veel te irriteren. Het is bewezen dat een goede verzorging ook leidt tot meer haar en een betere groei van de haren. Het spreekt voor zich dat het wassen zelf heel voorzichtig gebeurt. Houd daarbij met een hand de baby vast om met de andere de haren te wassen. Sommige mensen zijn tegen het gebruik van Parabenen in babyshampoo.

Kammen

Het kammen van de haartjes is bij baby’s vaak net wat moeilijker vanwege de klitten. Deze komen – zeker bij wat oudere baby’s – veel voor. Door de zuurtegraad van de shampoo zitten er meer klitten dan bij volwassenen. Met zachte borsteltjes is het redelijk eenvoudig om de haartjes recht te kammen.

Leuk uitzien

Met een beetje lotion is het trouwens ook goed mogelijk om de haren in een bepaalde positie te brengen, zodat de baby er net wat leuker uitziet. Eventueel kunnen er ook speldjes of elastiekjes worden gebruikt. Het is dan echter wel zo dat deze erg goed vast moeten zitten om te voorkomen dat ze niet in het mondje van de baby kunnen komen.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *