Babybjörn: liefdevol familiebedrijf

Babybjörn: liefdevol familiebedrijf

Babybjörn is een Zweedse familiebedrijf, opgericht door Björn Jakobsen in 1961. Hij had toentertijd al een duidelijk doel voor ogen, zoals staat te lezen op de website van het merk: ‘Het vereenvoudigen van het dagelijks leven voor gezinnen met kleine kinderen door het ontwikkelen van veilige en innovatieve producten van de hoogste kwaliteit’. En dat doel is in de loop der tijd zeker niet uit het oog verloren.

Babysitter: de populaire wipstoel
Het begon allemaal met een reisje naar Amerika, waar Björn Jakobsen een babysitter (beter bekend als wipstoeltje) kocht voor zijn neefje. Het makkelijke stoeltje geeft je kindje een vrij gevoel, terwijl jij even je handen vrij hebt. Deze stoeltjes waren in het begin van de jaren 60 niet bekend in Zweden en zo werd het idee geboren om met zijn schoonzus zelf deze stoeltjes te gaan maken. Ze werden in mum van tijd een groot succes en het merk Babybjörn was geboren.

Geborgenheidbabybjorn
Vanaf het moment dat een kindje geboren wordt, wil je als kersverse ouders dat je kleintje zo zich veilig en geborgen voelt. Maar je wilt het ook zo dicht mogelijk bij je dragen. Pasgeboren baby’s zijn vaak het meest rustig wanneer ze lekker tegen mama aan kunnen liggen. Ook jonge vaders vinden het heerlijk om zo contact te hebben met hun kindje. Het geeft een heerlijk gevoel van geborgenheid.

Dichtbij het hart
In de jaren 70 werd hier volop aandacht aan besteed en onderzoek naar gedaan. Het moment voor Babybjörn om ergonomische draagzakken te ontwerpen die het dragen van je kindje comfortabel maakt voor ouders en kind. De draagzak van Babybjörn heet Hjärtenära, wat ‘dicht bij het hart’ betekent en werd door Björn, inmiddels papa van vier kinderen, zelf uitvoerig getest. Het werd direct een groot succes binnen Zweden, Europa en de rest van de wereld.

Duurzaam
Babybjörn bestaat al meer dan vijftig jaar en is nog steeds een familiebedrijf. De producten die ze maken zijn altijd aan innovaties onderhevig en worden in nauwe samenwerking met medische experts gefabriceerd. Kwaliteit en liefde staan voorop in dit bedrijf en dat merk je aan de prachtige producten die ze maken. Klik hier voor meer informatie over Babybjörn?

Afbeeldingen afkomstig van babybjorn.nl