Een momentje alleen voor jou en je baby

Een momentje alleen voor jou en je baby

Wanneer je een kindje hebt, zou je eigenlijk wel ieder moment van de dag met hem of haar willen doorbrengen. Maar als werkende mama of papa is dat niet altijd mogelijk – er moet immers ook weer gewerkt worden. Daarom is het zo belangrijk om momentjes te plannen voor jou en je kindje samen. Het badritueel is daar perfect voor.

Lekker badderen
Niets is zo heerlijk en ontspannend voor ouder en baby als lekker badderen. Het warme water en het samenzijn brengt jullie allebei namelijk tot rust. Je baby zal het heerlijk vinden om in je armen te liggen, want huidcontact is voor kinderen heel belangrijk. Het geeft namelijk vertrouwen en versterkt jullie band. Na het bad dep je het huidje van je kleintje droog met een zachte handdoek.

Babymassage
Gestreste baby’s en drukke ouders hebben ook baat bij massage. Wanneer je de kwetsbare huid van je kleintje insmeert met huidolie voor baby’s ben je eigenlijk al begonnen met masseren. Neem er de tijd voor en leg je mobiele telefoon even weg als je je baby een massage geeft, zo creëer je een ontspannend moment voor twee. Helemaal wanneer je huidolie voor je baby gebruikt met lavendel erin.

Ontspanning voor twee
Uit onderzoek blijkt dat baden en babymassage bijdraagt aan het vertrouwen tussen ouder en kind. Mama’s die borstvoeding geven hebben hier al een streepje voor op de papa’s. Geef je borstvoeding? Laat papa dan de kleine baden, zodat ook hij een sterke band met jullie baby zal opbouwen.