Een speelkleed is onmisbaar!

Een speelkleed is onmisbaar!

Een baby moet iets te doen hebben. Of dat nu in de box is of als je je kindje ergens neerlegt. Een speelkleed is dan een echte aanrader. Wat kun je er allemaal mee en wat is een praktisch speelkleed?

Wat kun je met een speelkleed?

Een speelkleed kun je in de box leggen. Hier hangen vaak speeltjes aan zoals een spiegeltje en een bijtring. Ook kunnen er speeltjes aan hangen waar muziekjes uitkomen, maar dat hoeft niet. Door gebruik te maken van een speelkleed leert je kindje om te grijpen naar iets. Het leert om voorwerpen vast te pakken op een ongedwongen manier. Je kindje kan dit doen op het moment dat hem of haar het beste uitkomt. Misschien pakt je kindje wel iets vast terwijl jij aan het koken bent of de was aan het doen bent. Er is geen druk, wat je kindje juist fijn vindt.

Neem het speelkleed mee

Als je op vakantie gaat, is een speelkleed ontzettend handig. Op de camping of in een huisje, je kindje heeft altijd iets vertrouwds nodig. Het speelkleed is herkenbaar, want hier speelt je kindje thuis ook op. Ga je bij iemand op visite dan kun je het speelkleed ook gemakkelijk meenemen. Je legt het daar gewoon op de grond. Jij kunt rustig koffie drinken en je kindje vermaakt zich wel.

Houd rekening met het materiaal

Als je van plan bent om een speelkleed aan te schaffen, kies dan voor een speelkleed dat makkelijk schoon te maken is. Je kindje kan tijdens het spelen spugen, wat zorgt voor vlekken op het kleed. Kies daarom voor een soort van plastic dat gemakkelijk af te nemen is. Zo ligt je kindje altijd op een schone ondergrond en hoef jij je nergens zorgen om te maken.