Geboorte van je kindje(s)

Geboorte van je kindje(s)

De geboorte van je kindje(s) is een spannende gebeurtenis. Sommige vrouwen vinden hun eerste bevalling het meest spannend omdat ze niet weten wat er gaat gebeuren. Terwijl andere vrouwen juist de tweede bevalling spannender vinden omdat ze dan juist wèl weten wat ze te wachten staat. Maar wat staat je eigenlijk te wachten?

Iedere bevalling is anders.

Geen cursus ter wereld kan je écht voorbereiden op je eerste bevalling, dit moet je helemaal zelf ervaren. Hierdoor zou je misschien wel tijdens je bevalling behoefte kunnen hebben aan een pauze-knop waardoor je even alles kunt laten bezinken. Helaas is dit niet mogelijk, je zult hoe dan ook door moeten.

Eerste verschijnselen

Een bevalling kan zich op verschillende manieren aandienen. In de we(e)k(en) voorafgaand aan de bevalling kun je last krijgen van voorweeën. Ondanks dat dit niet echt prettig aanvoelt, is dit niets ernstigs. Je baarmoeder is gewoon alvast aan het oefenen.

Ook je slijmprop kun je verliezen in deze tijd. Dit komt omdat je baarmoedermond week wordt en wat open gaat staan door de voorweeën. Ook dit is niets ernstigs maar het nemen van een bad en heftige vrijpartijen zijn vanaf nu niet meer aan te raden.

Het gaat beginnen

Een bevalling kan beginnen met het breken van je vliezen. Je kunt dan druppeltjes vruchtwater verliezen of meteen een hele vloedgolf. Het is belangrijk dat de bevalling dan binnen 24 uur op gang komt. De bevalling kan ook beginnen met weeën. Die kunnen eerst als buikpijn aanvoelen. Naarmate de tijd verstrijkt, zullen de weeën regelmatiger en heftiger worden.

Je kunt het!

Een bevalling is best een heftige ervaring. Je kunt misschien bang zijn of zenuwachtig. Toch is het belangrijk dat je zo rustig mogelijk blijft. Onthoud dat je niet zomaar pijn aan het lijden bent, je brengt je kindje(s) ter wereld. Zet ‘m op!