Het belang van vitamine D

Vitamine D is van groot belang voor stevige botten en tanden en speelt een belangrijke rol bij de opbouw van de weerstand en de spierwerking. Volwassenen halen 33% van de benodigde hoeveelheid vitamine-D uit voeding. Met name vette vis, eieren, zuivelproducten en halvarine en margarine bevatten veel vitamine-D. Zonlicht is echter de belangrijkste bron van vitamine-D. Vitamine-D wordt in dat geval door de huid aangemaakt.

Hogere vitamine D behoefte van baby’s

Baby’s en kinderen die volop in de groei zijn, hebben extra behoefte aan vitamine-D. Zelfs als zij gezond eten (ook aan flesvoeding is vitamine-D toegevoegd) en zij veel buiten komen, kunnen baby’s een vitamine D-tekort oplopen. Gelukkig zijn er vitamine D-supplementen speciaal voor baby’s om in deze extra behoefte te voorzien.

Waarom baby’s veel vitamine D nodig hebben

Baby’s maken in een korte tijd een enorme groei door. Vandaar dat zij zo’n grote behoefte aan vitamine-D hebben. Vitamine-D speelt een cruciale rol bij de opname van de mineralen fosfor en calcium door het lichaam. Deze mineralen zijn verantwoordelijk voor stevige botten.

Hoeveel extra vitamine D baby’s nodig hebben

Consultatiebureau’s adviseren ouders om baby’s een week na de geboorte tot hun vierde verjaardag iedere dag 10 microgram (mcg) extra vitamine-D te geven. Zolang deze richtlijn wordt aangehouden, bestaat er geen kans op overdosering. Overigens staat de dosering op sommige vitamine D-supplementen aangegeven in IE (Internationale eenheden). 400 IE is gelijk aan 10 microgram.

Vitamine D-supplementen voor baby’s

Oudere generaties kregen als kind vies smakende levertraan toegediend om aan extra vitamine-D te komen. Gelukkig zijn er tegenwoordig vitamine D-supplementen die neutraal van smaak zijn of een sinaasappelsmaak hebben. vitamine-D voor baby’s is verkrijgbaar in druppels. Deze zijn eenvoudig met een lepeltje of pipetje toe te dienen. Toevoegen aan drinken of een fruithapje kan ook.

Er zijn vele soorten vitamine D supplementen te koop. Meer informatie en Vitamine D kopen kan voordelig op BYFIT.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *