In de zon met je baby

In de zon met je baby

De zomer komt eraan en de zon schijnt al heerlijk! Dus ga je met je baby of kindje lekker naar buiten om kennis te maken met de bloeiende natuur. Bescherm de huid van je kindje wel goed, want op jonge leeftijd verbranden kan heel gevaarlijk zijn.

In de schaduw
Kleine baby’s kun je beter zoveel mogelijk in de schaduw houden door ze binnen te houden of door middel van een luifel of parasol. Zet je kindje een petje of zonnekapje op en doe het gewoon een lange, luchtige broek aan en een shirtje met mouwtjes. Een kindje dat wat groter is mag best af en toe in de zon, maar bescherming van kleding en een petje is ook dan geen overbodige luxe.

Hoge beschermingsfactor
Gebruik altijd – ook wanneer je kindje zich in de schaduw bevindt – een antizonnebrandcrème geschikt voor baby’s en kinderen met een hoge zonebeschermingsfactor. Factor 50 of 30 beschermen de huid namelijk optimaal tegen de schadelijke invloeden van de zon. Smeer iedere twee uur je kindje opnieuw in en blijf tussen 11 en 1 uur uit de zon. Ook is het verstandig om een half uur voordat je naar buiten gaat de huid in te smeren.

Waterproof
Speelt je kind graag buiten of ga je met je kleine zwemmen in een buitenbad? Kies dan voor een waterproof variant met een hoge factor, zodat je kleine ook rond en in het water beschermt is. Zet ook bij het buitenspelen of zwemmen een zonnekapje, hoedje of petje op bij je kindje om het hoofdje tegen de felle zon te beschermen.

Maak insmeren leuk
Veel kinderen en baby’s vinden het niet zo leuk om ingesmeerd te worden. Vooral het gezicht kan lastig zijn, wanneer je kindje gekke bekken gaat trekken. Maak het insmeren daarom leuk door er een liedje bij te zingen of er een spelletje van te maken. Bijvoorbeeld puntje trekken tussen puntjes van antizonnebrandcrème of laat de kleine meehelpen. Heel effectief is het ook om oudere kindjes jou te laten insmeren. Zo leren ze er goed mee omgaan en kan iedereen beschermt de zon in.