Lekker warm: een geboortedeken

Lekker warm: een geboortedeken

Het is heel lang een geboortetraditie geweest dat de oma’s van de pasgeboren telg een geboortedeken breiden of haakten van de zachtste schapenwol. De deken was ideaal om de baby na de geboorte in te wikkelen om zo het pasgeboren lijfje warm te houden. Ook werden deze dekens vaak gebruikt om de baby te drogen na een badje of gewoon om mama en kind warm te houden in de kleine uurtjes van de nacht tijdens het voeden.

Kraamcadeau
Hoewel de traditie een beetje is verdwenen, is een grote warme omslagdoek voor baby en mama natuurlijk wel een perfect kraamcadeau. Wanneer je een beetje handig bent kun je zelf een driehoekvormige omslagdoek of deken haken of breien. Op websites zoals Breikraam.nl en Hobbydoos.nl vind je heel handige en duidelijke stappenplannen en patronen voor het maken van deze heerlijke omslagdoeken.

Bijzondere dekentjes
Ben je zelf niet zo handig met haak- of breinaalden en ken je niemand in je omgeving die je kan helpen om een omslagdoek voor mama en baby te maken? Dan kun je natuurlijk ook een mooie omslagdoek of deken kopen in babyspeciaalzaken. In plaats van wol zou je dan ook voor lekkere zachte badstof kunnen kiezen. Bijvoorbeeld voor na het badje. Wil je een bijzondere boodschap op de omslagdoek voor de baby laten plaatsen? Dan kun je bijvoorbeeld bij hema.nl terecht.