Stijlen voor de babykamer

Stijlen voor de babykamer

Hoera! Je bent in verwachting. Het is tijd om de babykamer te gaan inrichten. Ga je straks voor standaard blauw, roze of zachtgeel? Of kies je voor iets klassiekers dat past bij de rest van je woning past. Er zijn verschillende stijlen voor de babykamer mogelijk, we zetten er een paar voor je op een rij.

Rustiek of landelijk
De landelijke of rustieke stijl zie je steeds meer terugkomen in de Nederlandse woningen. Het bestaat uit houten meubels met een robuust uiterlijk. Vaak is het licht van kleur. Voor de rustieke stijl wordt vaak gebruik gemaakt van steigerhout. Hou je van deze rustieke stijl, dan kun je die ook doortrekken in de babykamer. Kies bijvoorbeeld voor wit met roze, blauw, lila, rood of gele blokjes voor de gordijntjes en rustieke meubeltjes van steigerhout of zeer licht gewoon hout.

186490374Modern
Heb je een modern huis en wil je dezelfde sfeer in de babykamer? Maak dan gebruik van witte meubels, een mooie warme kleur voor de vloer (zoals donkerbruin hout of een donkerblauw kleed) en hou de rest van de kamer rustig. Een rustige omgeving is voor een baby heel belangrijk. Natuurlijk kun je wel voor strakke lijnen kiezen voor de meubeltjes.

Klassiek
Een klassiek huis vol eikenhout is een perfecte basis voor de klassieke babykamer. Misschien heb je de wieg nog van je zelf om de look helemaal compleet te maken. Klassiek kenmerkt zich door zware meubels van robuust hout met een geraffineerde afwerking. Het combineert perfect met verschillende kleuren, zowel pastels als volle kleuren, waardoor het past bij een jongens- en een meisjeskamer.

Maak het één geheel
Het belangrijkste is dat je de babykamer als één geheel inricht. Laat accenten zo links en rechts terugkomen door bijvoorbeeld de gordijntjes af te stemmen op het aankleedkussen en het hemeltje van de wieg. Welke stijl je dan ook kiest, het zal een mooi geheel vormen met elkaar. En dat is toch eigenlijk het mooist. Raadpleeg babyentiener.nl voor nog meer voorbeelden.