Wat voor geboortekaartje kies je?

Wat voor geboortekaartje kies je?

Bijna iedereen kiest er voor een geboortekaartje te maken of te laten drukken bij de geboorte van de baby. Zo weet jouw sociale netwerk dat de baby er is en of het een jongetje of een meisje is geworden. Als je dat al niet wist vanwege de pretecho’s die je tegenwoordig kunt laten maken. Hoe kies je een geboortekaartje uit? Er zijn zoveel opties om een leuk geboortekaartje samen te stellen, dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet.

Laten drukken of zelf maken?
Een geboortekaartje kun je zelf ontwerpen en laten drukken via internet. Of je laat het geboortekaartje ontwerpen en drukken bij een gerenommeerde drukkerij, maar je kunt ook alle geboortekaartjes zelf maken en versturen. Hiervoor kies je specifieke materialen zoals gekleurd karton en linten bijvoorbeeld en mooie enveloppen. Welke keuze je maakt hangt af van beschikbare tijd, handigheid, kosten en eigen voorkeur.

Op een geboortekaartje kun je een foto laten zetten van de pasgeboren baby of een zelf gemaakte tekening, die gemaakt is door jouw andere kinderen bijvoorbeeld. Je kunt het geboortekaartje ook blanco laten en kiezen voor een mooi lettertype. Alles valt of staat met persoonlijke voorkeuren, keuzes en stijl. Kies je voor een strak klassiek of een romantisch lief kaartje?

Een geboortekaartje als verzamelobject
Sommige mensen verzamelen geboortekaartjes. De motivatie hiervoor loopt uiteen. Je kan een geboortekaartje bekijken op kunstzinnige, historische en culturele waarde of je bewust zijn van de uniciteit van een mens. Elk kaartje vertegenwoordigt immers het bestaan van een uniek mensenkind.

Sommige mensen gaat het om de postzegels en weer anderen om een specifiek geboortejaar, een geboorteplaats of een geboortenaam. Feit is dat een geboortekaartje een historisch document is. Het is belangrijk om van tevoren goed na te denken over de vorm, inhoud en uitvoering van het geboortekaartje van jouw baby.