Welk thema voor de babykamer?

Welk thema voor de babykamer?

Je bent in verwachting en begint aan de aankleding en inrichting van jouw babykamer te denken. Vaak weet je al of je een jongetje of een meisje krijgt. Tenzij je het bewust nog niet wilt weten. Sommige ouders laten zich graag verrassen. Het geslacht van je baby kan uitgangspunt zijn voor het thema in de babykamer. Ken je het geslacht van jullie baby nog niet houd de inrichting van de babykamer dan neutraal. Wanneer de baby een meisje lijkt te zijn en ze ligt in een blauwe kamer met auto’s, moet je toch even slikken. Hoewel, laten we de discussie of meisjes altijd prinsesjes moeten zijn en jongens stoere ridders hier niet voeren.

Klassiek of Safari?
Een meisjes kamer in klassiek roze en een jongenskamer in klassiek blauw kun je makkelijk bij elkaar zoeken qua behang, gordijnstof, vloerbedekking, beddengoed, en knuffels. Ook de meubels en de verlichting kunnen er in mee doen. Leuker is het wanneer je een origineel thema kiest. Makkelijk is het wanneer je een trendy onderwerp kiest, want dan heb je veel keus in de winkel of webshop. Een safari inrichting bijvoorbeeld kan voor een jongen of een meisje. Jeeps en zebra’s zijn stoer voor jongens, maar ook meisjes vinden het leuk om een leeuw, giraf, olifant of een aapje te zien. Met beren kun je helemaal alle kanten op.

Een neutrale aankleding en inrichting
Een oplossing is om de babykamer neutraal te houden. Het thema komt dan pas wanneer de baby geboren is. De blauwe of roze hemdjes, de uitgesproken schoentjes, de stoere of schattige kleding en de bijzondere knuffels maken de kamer vanzelf een jongens – of een meisjes babykamer. Je kunt ook na de geboorte van jouw baby behangrandjes met thema’s in de kamer aanbrengen en het bedtextiel hierop uitkiezen.

De basis voor een babykamer in een neutrale kleur is:

  • Goed schilderwerk in neutrale kleur
  • Mooi neutraal behang
  • Heldere maar vriendelijke verlichting
  • Commode met kast
  • Ledikant of wieg
  • Vloerbedekking en gordijnen in neutrale basiskleuren

Zorg ervoor dat de kleuren van de inrichting met elkaar in harmonie zijn.
Veel succes met het kiezen van het thema voor jouw babykamer.