Zomerse tips voor de kleintjes

Zomerse tips voor de kleintjes

De zomer is begonnen dus we gaan weer massaal naar buiten toe. De tuinmeubelen worden afgestoft en de barbecues komen tevoorschijn. We genieten er allemaal van en onze kleintjes waarschijnlijk nog het meest. Wat voor leuke activiteiten kunnen we allemaal met ze gaan doen? Hier volgt een aantal tips.

Lekker bloot

Voor peuters is het heerlijk om zonder luier rond te lopen. Dit geldt ook voor baby’s. Dit kan makkelijk als je de reismand van je kinderwagen bedekt met een celstofmatje. Deze zitten ook in het kraampakket dus je hoeft er niet speciaal voor naar de winkel. Lekker makkelijk dus.

Waterbed voor in de tuin

Soms is het nog net niet warm genoeg om een zwembadje tevoorschijn te toveren. In dat geval, kun je heel makkelijk zelf een waterbed voor in de tuin maken. Het enige wat je nodig hebt, is een plastic zeil van een behoorlijke dikte (bijvoorbeeld schilderzeil) en duc tape. Vouw het zeil in de gewenste grootte en plak de randen dicht met duc tape. Laat een klein gaatje open voor de tuinslang. Wanneer het waterbed vol genoeg is, plak je ook het laatste stukje dicht. Nu kunnen de kinderen lekker hun gang gaan.

Waterbaan

Maak zelf een waterbaan aan de muur door plastic flessen over de helft te knippen of te snijden. Deze hang je om en om onder elkaar zodat het water zig zaggend naar beneden kan stromen. Je kunt ook de bovenkant van een plastic fles knippen/snijden. Deze kan dan als trechter gebruikt worden. Hier kan eventueel ook een slang aan gemaakt worden.

Ijsballen

Voor een heerlijk verfrissende activiteit voor de wat oudere kinderen kunnen ijsballen gemaakt worden. Vul waterballonnen en leg deze in de vriezer. De volgende dag kan de zomerse ijspret beginnen!